Bästa tipsen för barnkalasen

Det kan låta som en enkel sak att ordna ett kalas för sitt barn, det är ju bara att baka en tårta och ställa fram en skål med godis så är allting klart. Riktigt så enkelt är det tyvärr inte men jag ska dela med mig av mina erfarenheter och idéer för att just ditt barnkalas ska bli så bra som möjligt.

  • Bjud alla - Även om ditt barn kanske inte leker med alla andra barn på dagis eller i skolan så är det viktigt att alla barn får känna sig välkomna på ett kalas.
  • Ha koll på allergier - Alla barn kan tyvärr inte äta allt, se till att du har koll på allergier så att det finns alternativ.
  • Förbered lekar - Många barn kan aktivera sig själva men när tårtan är uppäten, godiset är slut och det börjar bli stökigt så är det en bra idé att ha lekar som man kan använda för att alla barn ska ha skoj.
  • Ensam är inte stark - Ta hjälp av andra föräldrar, be gärna en eller två föräldrar att vara med på kalaset så blir allt mycket enklare.

Det är OK om det blir kladdigt

När barn är på kalas så kommer det hamna saker på golvet, på stolarna och kanske till och med i taket. Det gör faktiskt inget, det går att städa efteråt! Det man ska bära med sig är att det är barnen som ska ha roligt och du som vuxen ska göra allt du kan för att det ska bli så. 

2 Dec 2016