Minimera bördorna

Den generation kvinnor som kom före mig i vår släkt hade en tendens att göra sig själva till martyrer. Jag tvivlar inte en sekund på att bördorna som kom med att vara kvinna i föregående generationer var tunga att bära, men vi har kommit så pass långt nu att det inte längre finns anledning att bära mer än man klarar av. Man måste ställa krav på sin omgivning och köpa sig fri från sådant man har råd att köpa sig fri från. 

Alla vuxna ska dra sitt strå till stacken

Sysslorna i hemmet ska givetvis delas mellan de vuxna personer som bor i hemmet och där ingår allt från matlagning till städning och vaknätter vid spädbarnsbädden. Vi behöver inte gå in på detaljer här för varje familj delar upp de olika ansvarsområdena på det vis som känns lämpligt för dem och det kan såklart variera en hel del! Ingen är bättre än någon annan.

Leasa ut de tråkigaste sysslorna

Att anlita en städfirma i Stockholm tycker jag är ett suveränt sätt att lätta lite på trycket från vardagens alla måsten. Att ha ett proffs som kommer hem till en någon gång i veckan/månaden och gör grovgörat med golv och dammtorkning samt en skurrunda på toalett och i kök - det ä rverkligen guld värt! Man slipper en hel del tjafs också när de mest tråkiga sysslorna leasas ut.

Man ska inte göra det för svårt för sig, när lösningar finns nära till hands. För hemstädning i Stockholm rekommenderar jag Städenergi som jag själv bara har suverän erfarenhet av.

3 Oct 2016