Så mycket saker

Jag tror att de flesta föräldrar faller i samma fälla, att köpa och tillåta alldeles för mycket saker i sina barns liv. Det känns ofta som en quick fix att köpa en grej som ett barn vill ha - ofta för att muta till sig något (samarbete, uppmärksamhet, gott uppförande, lugn och ro etc). Jag dömer verkligen ingen förälder för detta för jag tillhör denna kategori själv. Sedan står jag här hemma och förbannar mitt beteende när barnens rum svämmar över av plastiga leksaker som var roliga i ungefär en kvart. Det uppskattar inte sina leksaker för de har så många och de tar dem för givna. 

Egentligen borde man begränsa leksaker och presenter till jul och födelsedagar, det räcker egentligen och blir över! Då bör man passa på att handla online också, så att man gör färre impulsköp. Jag har handlat från kidsdreamstore.se några gånger och det är verkligen smidigt! Köper man för över tusenlappen så får man dessutom gratis frakt. 

Beundrar konsekventa föräldrar

Man beundrar ju föräldrar som plastbantar hemma och som köper julklappar och födelsedagspresenter på second-hand, men hur jag än försöker så finner jag aldrig någon konsekvens i sådant beteende (hos mig själv). Jag får något infall och slänger de värsta plastgrejerna, men när man sedan är på en marknad någonstans och barnet får syn på någon blinkande och snurrande sak och man ser hur ögonen tindrar så kan man (läs jag) liksom inte hålla mig från att köpa den. Det är det där ögonblicket av lycka tillsammans med barnet man vill åt. sedan vet jag ju innerst inne att lycka inte sitter i materiella ting också börjar vi från början igen. 

5 Feb 2019